Presentatie1.pptx-1.jpg

KUNSTROUTE BEEMSTER - PASEN 31 MAART / 1 APRIL 2024 - 12-17 UUR

25 Jaar geleden werd de eerste Kunstroute Beemster gehouden, een goede reden voor de organisatoren om de komende Paasdagen, 31 maart/1april, weer uit te pakken met een prachtige expositie! Dit jaarlijkse culturele evenement trekt, door de deelname van professionele kunstenaars uit het hele land (in de afgelopen 10 jaar meer dan 100!), heel veel publiek 'van buiten', dat de kunst komt bewonderen en ook kennis maakt met het unieke, weidse landschap van het Werelderfgoed Beemster. De 4 organiserende Beemster kunstenaars, Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Meindert Regoort en Coco van Gent, hebben weer hun uiterste best gedaan om een tiental collega-kunstenaars uit het hele land te vinden, die hun werk op bijzondere Beemster locaties aan het publiek tonen.

In Zuidoostbeemster exposeert in de Kapberg van Biologisch Dynamische boerderij 'Sonnevanck' Thea Figee vaas-, kom- en schaalvormen van gekleurd glas en daarnaast kleine schilderijen.
Op weg naar Middenbeemster, op de hoek van de Volgerweg en de Middenweg, presenteert Niek Bruynzeel in het vierkant van boerderij'De Uitvlugt', naast surrealistische schilderijen en tekeningen, spannende en verrassende assemblages van divers gevonden materiaal.
Aan de Middenweg richting Middenbeemster ligt boerderij 'De Grote Bijenkorf'. Daar toont Grietje Postma verstilde en verfijnde houtsnedes met natuur, bos en bomen als thema.

In het Bezoekerscentrum in Middenbeemster ligt een overzicht -in fotoâ's- van alle locaties, kunstenaars en hun werk. Daar zijn ook de flyers met routekaart te vinden.
In het hart van het erachter gelegen Agrarisch Museum Westerhem presenteert Paul Stap''d Streefkerk toont er o.a. uit losse kleurvlakken opgebouwde olieverfschilderijen en digitaal bewerkte foto's en Yolanda Eveleens fijnzinnige, poëtische kleuretsen. Weer op loopafstand, in de oude, zwartgeblakerde Smidse, toont Vincent Burger zijn stoere, robuuste sieraden. In Onder de Linden, schuin aan de overkant, tonen de twee vaste deelnemers Meindert Regoort en Coco M. van Gent resp. bijzondere houtobjecten en collages van hout. In de erachter gelegen tuin van Riet Tol staan monumentale glaspanelen van Petra Verhees, met de natuur'o.a. bomen, libellevleugels- als thema.

Richting Noordbeemster presenteren twee kunstenaars hun werk in de recent verbouwde Doopsgezinde Vermaning. Beeldhouwer en'letterkapper' Rein Veldboer toont er zijn houten beelden en spreuken en zijn partner Annette Gaijaard exposeert verfijnde aquarellen in 'Leporello's': kunstig gevouwen boekjes. Even verderop herbergen de aardappelschuren van boerderij 'Fugit Horaâ' ook twee gastexposanten: Ella Koopman presenteert er intrigerende en verrassend uitgelichte textiele doeken en Rob de Heer toont er zijn spannende en soms verontrustende fotocollages.

De route die Zuidoostbeemster, Noordbeemster en Middenbeemster omvat, is compact en overzichtelijk en de tien locaties, die met de rode Kunstroute-banier aangegeven worden, zijn gemakkelijk op één dag te befietsen. We hopen op een paar prachtige Paasdagen, waar iedereen kan genieten van verrassende Beeldende Kunst en ons unieke Werelderfgoed!
Op www.kunstroutebeemster.nl vindt u uitgebreide informatie over de deelnemende kunstenaars en hun werk. De routekaart is vanaf 16 maart verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum in Middenbeemster, bij de VVV Purmerend en VVV Edam en tijdens de route op diverse locaties.

Er zijn 14 deelnemende kunstenaars: Thea Figee, Niek Bruynzeel, Grietje Postma, Paul Stap, Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Vincent Burger, Meindert Regoort, Coco M. van Gent, Petra Verhees, Rein Veldboer, Annette Gaijaard, Ella Koopman en Rob de Heer.
Voor nadere informatie kunt u bellen met Ruud Streefkerk, tel. 06-10915019 of mailen:
ruudstreefkerk@gmail.com

Array

hier